Vekst i Nord

Hvem blir årets Vekst i Nord-bedrift?

Siden 2003 har vi delt ut en av de gjeveste næringslivsprisene til bedrifter i Nordland, Troms og Finnmark. Det startet som et samarbeid mellom initiativtager Bladet Nordlys og Innovasjon Norge der man ønsket å løfte frem og hedre de som lykkes.

Slik velges bedriftene

Journalistene i Nord24 kartlegger hver høst hele næringslivet i Nord Norge, for å finne ut hvem som kan være med å konkurrere om å bli årets Vekst i Nord bedrift. Her ser de etter selskaper som tilfredsstiller følgende kriterier:
  • Over 1 million i omsetning
  • Nordnorsk tilhørighet og eierskap
  • Minimum 20% vekst i både omsetning og driftsresultat hvert år, de siste tre årene
I tillegg til økonomisk vekst skal vinneren ha et godt produkt eller tjeneste, samt et stort potensial for regional, nasjonal og eventuell internasjonal vekst. Av omlag hundre bedrifter ender man opp med 10 finalister som skal kjempe om førstepremien på 150 000 kroner.

Kåring av årets vinner

En kompetent jury satt sammen av representanter fra næringsliv og forvaltning kårer vinneren av årets Vekst i Nord. Årets jury består av Linda Beate Randal (Innovasjon Norge Arktis), Nina Hansen (JM Hansen) og Tord Ueland Kolstad (Bodøregionens utviklingsselskap).

Tidligere vinnere

2018
Radius Kirkenes, Sør-Varanger
2017
Vesteraalens, Sortland
2016
LetSea AS, Sandessjøen
2015
Henriksen Shipping, Kirkenes
2014
Delitek, Alsvåg i Vesterålen
2013
FarOut, Tromsø
2012
Ascella AS, Alta